neděle 8. ledna 2017

Rok 2017 - Budujeme HoráKOV...

Starý rok je za námi a je čas se soustředit na ten nadcházející. Co všechno bychom chtěli v novém roce dokázat, zvládnout či splnit si? Nad touto otázkou začátkem roku myslí asi každý...

Cílu jsem si dala několik, ale tou hlavní prioritou je pro nás jednoznačně fakt, že:

 ZAČÍNÁME STAVĚT!

Když jsme koupili byt a celý rok jsme ho rekonstruovali, ani na minutu nás nenapadlo, že bychom se do budoucna rozhodli stavět. Postupem času a s přibývajícím počtem členů rodiny se z našeho bytu začala stávat taková komůrka, kde není kam co dát a nikdo si tu moc nenajde prostor sám pro sebe. I když jsme v našem bytě velmi spokojeni, máme velkou zahradu, výborné sousedy a hlavně blízko les a klid, myšlenka svého vysněného domu nás čím dál tím více lákala.

Minulý rok jsme měli o svém domečku často tajné představy. Věděli jsme, že chceme zůstat v Miletíně, lépe Rohoznici, každopádně v maximální vzdálenosti 3 km od naší božské pivovarské zahrádky v Miletíně, kterou tak milujeme! Pivo tam vařené a především lidi okolo jsou pro nás jedním z elixírem života. Co si člověk dlouho přeje se jednou splní a za nějakou dobu se naskytla rychlá možnost pozemku, který nám vyhovoval lokalitou, tak i prostorem. Bylo rozhodnuto - BUDE NÁŠ. V tomto roce se tedy náš sen o bydlení stává realitou.


Lukáš si trochu pohrál a pro představu vytvořil malý model domu. Hned si to člověk může lépe představit a ladit další detaily. Ráda bych vypíchla tu dobře propracovanou zelenou střechu, která je jako jediné mé dílo:)haha




Už jako malá jsem si často kreslila návrhy svého domu, a nyní ho budu realizovat. Ta představa mi stále nějak nejde pochopit. S Lukášek jsme měli o interierů vcelku jasno. Dlouho našim snem byla velká kachlová kamna se zápecím a jelikož se dům staví na celý život, ty kamna tam nesmí chybět.:). Máme rádi venkovský styl a návrat k tradicím. Prioritou je pro nás velký jídelní stůl a minimální obývací část (budeme žít bez gauče-válet se budeme na peci). Chceme krásnou klidnou ložnici s východem na terasu, kterou budeme konečně sdílet jen spolu i když na to si asi ještě chvíli počkáme:). Každá naše dračice by zde měla svůj vlastní pokojíček a já zde také najdu místo pro svoji dílničku na co se těším skoro nejvíc. Rádi bychom místo, náš HoráKOV, kde se bude dobře a pohodově žít především nám a rodina či přátelé, k nám s chutí zavítají na návštěvu.





Společně s Vámi bych se chtěla o naše budování rozdělit a pravidelně jsem přidávat " naše novinky ze stavby". Bohužel se z minulého roku nepodařilo uchovat naše první sekání, uklízení či první sklizeň ovoce. Ani technika není dokonalá a nešťastnou nehodou se fotky ztratily. Raději už na to nechci myslet..,,začneme znovu! Tak roku 2017 zdar a budu se těšit s dalšími našimi novinkami.


Zatím jsme pod sněhem, ale hned jak bude možnost začne se makat!!:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaši návštěvu a těším se na Vás příště..Janča