pondělí 23. ledna 2017

Další milník za námi...

Dětské sportovní milníky...Jak krásné je být jejich součástí. Sledovat první pády, pokroky a úsměvy nadšených dětí.
Nečekali jsme nějaké úspěchy a bylo nám jasné, že je ještě na zimní sporty u Emilky trochu brzy. Hlavním cílem bylo sporty představit, motivovat, dát možnost prozkoumat terén a pomůcky potřebné k výkonu. Jelikož byla nadšená a s chutí to chtěla vyzkoušet, nebylo na co čekat. Už k narozeninám dostala  Emča jednoduché brusle, které se navlékají na botu a hned by nejraději bruslila doma. Zvolili jsme tento typ bruslí, které se nám na první bruslení zdály ideální. Kupovali jsme tady. Jediné na co moc nejsou brusle připravené jsou barefootová obuv - jedny nám tam nešly dostat:(.
Jako terén dění jsme zvolili zimní stadion v Nové Pace a s nejistotou co nás bude čekat jsme vyjeli vstříc novým zážitkům. Vydržela 5 min s úsměvem a potom z jejich úst jasně zaznělo: "Už nechci". Nadechla se, vydechla...napila...my se psychicky připravili na odjezd domů a najednou. " Já chci ještě", a opět vyjela. Nakonec jsme vydrželi přes půl hodiny na ledě a víc jak Emča byl hotový statečně uřícený tatínek, který jí stále držel a zvedal z ledu.

Brusle by byly úspěšně za námi, následovalo to těžší: "Lyžování". Při bruslení se nám hned zalíbila dětská školička lyžování, která je hned vedle zimního stadionu. Cena jedné hodiny je 350,- / + 100,- za kompletní výbavu. Ze začátku jsme trochu váhali jestli to má vůbec význam, ale jelikož se ani jeden na učení lyžování netroufáme (a poklonu všem rodičům, kteří to zvládnou), rozhodli jsme se školičku zkusit. V sobotu dopoledne jsem Emču vyvezla na zkoušku a hlavně z recese na mých dětských prvních lyžích. Popojely jsem nebo spíše popošly svých prvním 10 m v životě. Trénink jsme tedy absolvovaly a druhý den se mohlo vyjet. Bohužel jsem nemohla být u toho velkého dne součástí (stále ještě máme doma jednoho maroda), ale jak se následně ukázalo, bylo to ku prospěchu. Emča  poprvé zdolala 45 min. prvního tréninku za doprovodu moc šikovné a ochotné instruktorky. Pro lepší soustředěnost  a spolupráci se nám osvědčilo, když nechal Lukáš Emču s instruktorkou samotnou a zatím si skočil na kávu, kde tajně pokukoval. Po domluvě, zda to má ještě význam nám bylo doporučeno v lekcích pokračovat. Emča má v nohách sílu a stabilitu, což je pro začátek důležité. Proč tedy ne, příští týden razíme znovu. Domů mi přijel šťastný skoro lyžař, plný dojmů z nových zážitků. Seznámení se zimními radosti je úspěšně za námi, jen aby nám to nadšení dlouho vydrželo:).....

A jak to máte s prvními začátky u dětí Vy?...










Na závěr záznam z jedné naší první jízdy z maxi kopce...:)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaši návštěvu a těším se na Vás příště..Janča