pátek 31. března 2017

Lunář...

Sice pozdě, ale přeci. Je duben a každý z nás si už zavedl diář nebo jiný systém připomínání důležitých věci, na které bychom neradi zapomněli. I přesto mi to nedá a musím se s Vámi podělit o za mě neobyčejný diář, který si mě na první pohled hned získal. Je pravda, že Lunář je určen spíše ženám, popřípadě budou naše druhé polovičky vědět, čím by nás mohli potěšit.

Lunář je dílo výtvarnice, malířky, fotografky, ale především maminky Lindy Nollové, která vynalezla tento diář, který nám pomocí měsíčního cyklu usnadní plánování a pochopení sami sebe. Jak ona sama říká :

Lunář je kruhový diář pro všechny ženy,
které chtějí sladit plánování aktivit a povinností se svým měsíčním cyklem,
rozvíjet tak svou ženskou podstatu a využívat ji v životě.


Nevím, jak to máte vy, ale já mám někdy dny, kdy bych dokázala i nemožné a na druhou stranu zápasím se stavy, kdy bych nejraději celý den čučela do zdi a i když vím, co všechno musím zvládnout, nejde to. Pak tu jsou euforické dny, kdy bych se jen a jen smála a někdy prostě obejmu Lukáše a ani nevím proč a brečím. Samozřejmě takové stavy přijdou vždy v tu nepravou chvíli. O to víc mě diář nadchnul a vidím ho jako řešení, jak tyto stavy pochopit, naučit se s nimi pracovat a využívat je ku prospěchu, protože i ony jsou naší součástí. 



A jak to funguje

Na každý měsíc Vám náleží dvojstrana. Jedna strana na poznámky, básničky či kresby a druhá obsahuje kruhový kalendář. V kalendáři jsou označeny dny, svátky, barevné označení víkendů, fáze měsíce a volné dny či změny času. Systém psaní poznámek na daný den je zcela na Vás. Do vnějšího kruhu se barevně označují fáze menstruačního cyklu : Panna, Matka, Čarodějka, Vědma a pod něj případné poznámky, jak se cítíte, co prožíváte. Postupem času lépe pochopíte svoje čtyři měsíční osobnosti a pomůže Vám to lépe plánovat všechny povinnosti, ladit se lépe v partnerství, popřípadě předcházet nedorozumění. 




Vzor možného vyplnění dle Lindy Nollové


Součástí kalendáře je i symptotermální metoda přirozené antikoncepce, kterou lépe pochopíte svůj měsíční cyklus a zároveň máte pod kontrolou svou plodnost pro případné otěhotnění či nikoliv.

Více informaci si můžete dočíst přímo na stránkách Lindy Nollové, kde si tento kalendář můžete rovněž zakoupit. 

Je těžké pochopit se. Alespoň pro mě. Někdy se sama v sobě nevyznám a říkám si proč?
Je pravda že po příchodu holek se moje vnímání sami sebe zlepšilo, ale každým dnem se učím něco nového a myslím, že se celý život učit budu. Ale jak říká Oscar Wilde :

Ženy byly stvořeny, aby byly milovány. Ne proto, aby byly chápany. 

Ale pokud budeme mít vedle sebe někoho, kdo nás bude milovat takové jaké jsme, usnadní nám se pochopit.

Krásný víkend 






Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Vaši návštěvu a těším se na Vás příště..Janča