středa 23. listopadu 2016

A jde se VAŘIT!!

       Když se pomalu blížily narozeniny naši Emči, volba dárku byla jasná: Je čas VAŘIT! Proto kuchyňka ke třetím narozeninám byla jasná volba. Jak to ale vymyslet, když se mi chatrné plastové kuchyňky nelíbí a ty dřevěné - krásné, jsou drahé?

Návod je jednoduchý: jde se kutit:)

        Byla tu myšlena renovovat starou skříňku, ale bohužel jsem neměla ani skříňku a musím se přiznat, že by to na mě byl možná velký oříšek. (třeba časem)
Proto druhá myšlenka byla ta správná...seženu starší a trochu ji zkrášlím. Požadavky byly: sporák, trouba, dřez, nějaké skříňky a hlavně vyhovující rozměr. Na to dávám důraz, protože jsem se setkala s hodně případy, kde byly vysoké poličky a tříleté dítě by na ně nedosáhlo. Sháněla jsem po bazarech - odkazy kde jsem hledala najdete tady a tady.

a přivezli jsme si ji domů...


          Představu jsem trochu měla ale hodně jsem se nechala inspirovat na pinterestu a u kuchyněk, které se mi líbily. 


a takhle to dopadlo...


renovace
  • deska - natřela jsem na šedou
  • zvýrazněná polička na světle růžovou
  • nový závěs
  • natřela jsem úchyty ladící ke kuchyňce - tady se přiznám, že jsem chtěla spíše koupit nové, více retro...ale nakonec mě kvapil čas, tak jsem to vyřešila takto
  • okénko - je předkreslené tužkou, vymalované lihovkou, záclonka ušitá
  • garnyž a držáček na vařečky atd. mi vyrobil hodný soused:), ale je to systém dvou háčku a mezi nimi je kovová tyčka, na garnyž jsem pro okrasu na konci použila dřevěnou úchytku k šuplíku a natřela






výbava
  • většinu nádobí jsem koupila v ikei, odkaz tu a teď taky sbíráme výbavu z penny:)
  • z minulého roku jsem zvládla ještě uháčkovat bohužel jenom 3 potraviny, tak jsem to rovnou k tomu přihodila
a teď to nejlepší CENA!!

  • kuchyňku jsem sehnala za 800,- :)
  • štětec a barvy, kterými jsem natírala mě stály 350,- (bohužel jsem pro výrobu růžové musela koupit červenou, bílou a růžovou si vyrobit, ale zase hodně barvy zbylo pro další tvoření)
  • látku jsem už měla doma dlouho a jelikož mě stál 1m/55,-, tak bych tak odhadla, že jsem utratila 20,-:), krajku jsem našla, jako zbytek po jiném tvoření
suma sumárum mě bez vybavení (to si každý může vybavit podle svého) samotná kuchyňka vyšla na krásných 1170,- (a to se vyplatí:))


           Asi vám nemusím vyprávět jakou měla kuchyňka radost, ale snad se mi to podařilo trochu zachytit. Kuchyňku jsme umístili do obýváku, aby měla Emča s námi stálý kontakt. Jinak každý den mám asi 10 kafíček, nějakou tu zeleninu a vaří se o sto šest.

 Ten pohled na šťastný obličej Emilky, při každém vaření za tu snahu stál.

2 komentáře:

  1. Dobrý večer, Jani! Ta se vám povedla! Taky se chystáme vyrábět, tímto veliké díky za inspiraci!
    PS: Moc pěkný blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Jani. Jsem ráda, že někomu to pomůže pro inspiraci. Ať Vám jde práce od ruky. Určitě udělá velkou radost. :)

      Vymazat

Moc děkuji za Vaši návštěvu a těším se na Vás příště..Janča